Karel Baracs (1950) groeide op in het hart van Amsterdam. Met dit verhaal brengt hij zijn kindertijd (de jaren vijftig) tot leven.
Het Amsterdam van de vijftiger jaren. De verstokte vrijgezel Sol bewoont een woonboot aan de Bilderdijkkade in Amsterdam West. Een aantal bijzondere gebeurtenissen zullen zijn leven een nieuwe wending geven.
Amsterdam, de jaren vijftig. Tot de bewoners van het oude wallengebied behoren veel kunstenaars, zoals ook de vriendinnen Aafke en Wiesje. Als het spook van de longontsteking rondwaart, komt Wiesje doodziek op bed te liggen.
De Stadsverteller vertelt op beeldende wijze over de bezoeken die de tsaar Peter de Grote van Rusland in 1698 en 1717 bracht aan Amsterdam.
Aan de hand van de levensgeschiedenissen van Hanna (1939) en Frank (1954) maakt de Stadsverteller duidelijk dat de kwetsbare tolerantie naar homo's en lesbo’s in Amsterdam nog altijd bevochten dient te worden.
De zomer van 1991. De Amsterdamse alleenstaande Emma bereidt zich voor op de komst van haar kind. Op een dag klopt de Indiase gelukzoeker Rakesh bij haar aan.
Een oude koning ziet op tegen het moment van zijn sterven. In een poging eraan te ontsnappen, tracht hij de dood om de tuin te leiden. Vrij verteld naar Godfried Bomans.
Het waargebeurde verhaal van de verzetsheldin Jacoba van Tongeren. Tijdens de Duitse bezetting leidde zij in Amsterdam een verzetsgroep die wel 4.500 onderduikers van voedselbonnen voorzag.
Dit waargebeurde verhaal speelt in 1943. Twee jonge Amsterdamse vrouwen, Hester en Pauline zien kans om tientallen kinderen vanuit de joodse crèche van de Hollandsche Schouwburg te bevrijden.
A true story about the rescue of children by the Dutch resistance during World War 2. It's an incredible and true story about persecution and betrayal, about loyalty and love, which makes a deep impression on audiences, young and old.