Reviews

Zingen met De Verhalenman

Vooraf…

“Beste Karel, ik kan mij herinneren dat ik als kind met school naar een performance van u ben geweest en dit heeft veel indruk gemaakt. Nu werk ik zelf op een Buitenschoolse Opvang (BSO) en zou ik het leuk vinden als de kinderen dezelfde experience als ik kunnen krijgen. Het zou superleuk zijn als u hierlangs kan komen.”

Nadia
Pedagogisch medewerker BSO De Kleine Wereld
Amsterdam

Achteraf…

“De Verhalenman was een super leuke activiteit! Zelfs met de leeftijden van 4 t/m 10 jaar samen, heeft iedereen enorm gelachen en was er volle concentratie door de leuke manier van verhalen vertellen in zijn liedjes. De kinderen konden zelf ook meedoen, wat voor enorm leuke momenten heeft gezorgd!”

Nadia
Pedagogisch medewerker BSO De Kleine Wereld
Amsterdam

Vertel-voorstelling De Bonnenkoningin

“De Verhalenman laat de kinderen genieten van een echte theatervoorstelling. Bij ons op school heeft hij het verhaal De Bonnenkoningin verteld. De kinderen waren anderhalf uur geboeid aan het luisteren.”

Marco Smit
Leerkracht BS De Horizon
Amsterdam

“Karel is een fantastische verhalen verteller. Hij brengt het verleden naar het heden en kinderen zitten ademloos te luisteren.”

Mirjam Lange-Schoemaker
Vice-voorzitter stichting Jacoba van Tongeren
Amsterdam

Waarom Lijn 8 niet meer rijdt

“Ik weet waartoe racisme en discriminatie toe kunnen leiden. Het is zeer belangrijk dat verhalen als ‘Waarom Lijn 8 niet meer rijdt’ – net als de geschiedenis van Anne Frank – voortdurend en blijvend worden verteld.”

Ronald Leopold
Directeur van de Anne Frank Stichting
Amsterdam

“Deze ontroerende vertelvoorstelling vormt een wezenlijke bijdrage bij de strijd tegen racisme en discriminatie. Dat Karel Baracs aan het einde onthult, hoezeer hijzelf is betrokken bij deze geschiedenis, maakt diepe indruk.”

Liesbeth van der Horst
Directeur van het Verzetsmuseum
Amsterdam

“Je gunt ieder kind, maar ook iedere leerkracht, een verhaal van Karel. Bijzonder, mooi, fantastisch en inspirerend!
Hij weet iedereen te ontroeren. Anderhalf uur klinkt lang, maar iedereen zit gegarandeerd tot het einde op het puntje van zijn stoel.”

Kathy Alders
Leerkracht en cultuur coördinator BS Zeeburgereiland
Amsterdam

Meespeel-verhaal Mijn vader is een oppasser

“Karel bereidt zich goed voor en je ziet aan alles dat hij een echte vakman is. 
Zijn organisatie, interactie met de kinderen, pedagogische houding en niet te vergeten de manier waarop hij vertelt, alles is tiptop in orde. 
Karel heeft bij ons allemaal een dikke glimlach op het gezicht getoverd!”

Kathy Alders
Leerkracht en cultuur coördinator BS Zeeburgereiland
Amsterdam